divendres, 28 d’agost de 2009

Quills


Fa poc he tornat a veure la peli de Quills, una història inspirada en els últims temps del Marqués de Sade, que els passà recluit al manicomi de Charenton. Aquesta película, que no deixa d'agradar-me, compta amb Geoffrey Rush (que fa de Sade), Kate Winslet, Michael Caine i Joaquín Phoenix (que fa de retor, m'encanta!). La història contada "no acaba de ser del tot real", vaja, que és una ficció, però prou ajustada (la història de la companyia de teatre i demés, per exemple, és real), si bé Sade en eixe moment no gaudia de l'aspecte seductor d'aristòcrata refinat que es mostra. Però que més dona, no? Sade ja ha entrat al mite, i podem permetre'ns escolpir semidéus, herois i déus en marbre, no? L'important és que és una oda a la llibertat d'expressió, a la passió per escriure i contra la hipocresia i la moralina que bé podria haver escrit el mateix Marqués. Vos la recomane, si bé és prou més blaneta que les obres de Sade, així que també vos recomane la lectura de La filosofia en el tocador, obra de 1795 del diví Marqués, com li deien Breton i els surrealistes. Ací vos deixe el trailer, en anglés (no l'he trobat ni en català ni en castellà).


1 comentari:

  1. L'he de veure! Pes trailer té pinta de ser un peliculón, tot i que per s'inglés som una negada...

    I Joaquin Phoenix... m'agrada massa! Heu vist La Vida de Oscar Wilde?


    " A faire pâlir tous les Marquis de Sade, a fer rougir les putiains de la Rade... je vais t'aimer... (8)" Sardou ja el tenia esculpit en un pedestal.

    Al final, tot contribueix as mite, i quan més morbosos i foscos hagin set es fets... més mus atreuen. I per lu poc que sé i lu poc que he llegit d'ell... n'hi ha per fer massa pel·lícules!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails