dissabte, 30 d’octubre de 2010

Còctels!


Salutacions, sàtirs i nimfes! Com els plaers sensorials són molt amples i variats, hui tocarem alguns que es paladejen a glopets. Parlem de la cocteleria, món que no em resulta pràcticament conegut però al que m'he pogut acostar aquests dies en un parell de cates de còctels organitzades pel Club del Gourmet, a les quals em convidaren. Els còctels van ser preparats en viu per Paco Medina, guanyador del darrer concurs de joves barmans de la Comunitat Valenciana, i fou força interessant de veure, així com de tastar. Ara però no vaig poder assistir a la primera cata, que digueren fou la millor, on es va servir entre altres el Bellini, famós còctel venecià, de gran senzillesa i gran nivell a l'hora (per a preparar-lo només caldrà meitat i meitat de cava i suc de préssec). Ací vos pose les receptes dels que vaig poder tastar, a gaudir! Mantinc els noms originals, ja que part són invenció de l'autor (sobre tot els primers)

Genever:
En coctelera amb gel en abundància, 1/3 de ginebra, 1/3 de suc nabius, 1/3 de suc d'aranja i 2cc. de sucre, que convindria substituir per sour, mescla a parts iguals de sucre i suc de llima (o concentrat per evitar l'acidesa de la llima acabada d'exprimir). Es serveix en un got baix amb gel (picat millor) i es decora amb una rodanxa de carambola, fruit tropical que en tallar-lo, fa forma d'estrela.

Jazmín Celeste:
En coctelera amb gel abundant, 1/4 de rom blanc, 1/2 de suc de meló, 1/4 de malibú, gotes de curaçao blau i un toc de Monin de gessamí. S'acabaria d'omplir amb sprite, i es serviria a un got baix, amb gel, decorat amb una rameta de menta.

La Naranja Mecánica:
En coctelera amb gel abundant, mesclar 1/4 de vodka, 1/4 de whisky pechê, 1/4 de Ponche Caballero, 1/4 de suc de taronja, 1cc. de sucre (o sour), i un toc de granadina. Es serviria en un got baix, decorat amb un kumkuat.

Amapola (sense alcohol):
En coctelera amb gel en abundància, 1/4 de suc de nabius, 1/2 de suc de raïm blanc, 1/4 de suc de taronja, i un toc de Monin de figues. S'acabaria d'omplir el got amb soda, servint-se en un got baix amb gel, i decorat amb una rodanxa de figa.

Manhattan:
En coctelera amb gel abundant, 2/3 de whisky canadenc (o en el seu defecte, bourbon), 1/3 de vermouth italià, i un toc d'angostura de taronja. Es serviria en una copa de còctel, decorada amb una guinda (aquest és el que més em va agradar, potent, veure la imatge, mangada de http://everydaydrinking.wordpress.com/2009/12/08/the-manhattan-cocktail/)

Margarita:
En coctelera etcétera, mesclar 1/3 de tequila, 1/3 de cointreau, 1/3 de suc de llima, i servir en copa "margarita", haguent fet primer una crusta amb suc de llima i sal, decorar amb una rodanxa de llima.

Cosmopolitan:
En coctelera amb l'habitual gel abundant, mesclar 1/4 de vodka, 1/4 de cointreau, 1/2 de suc de nabius, i 2cc. de sour. Es servirà en copa de còctel, decorada amb nabius. Aquest còctel, posat de moda per Madonna i les pijes wasp de Sexe en Nova York, diuen és afrodisíac... un dia parlarem d'afrodisíacs, no?

4 comentaris:

  1. Oooh!! Esperava aquest post!! Me'ls apunte, que fan bona pinta ;)

    ciber-besets alcoholics

    ResponElimina
  2. Mmmhhhh...el "Genever" sona fantàstic! I també el "Amapola", tot i que no sé si en aquest em deixe endur pel nom i la rodanxa de figa(m'encanta aquest fruit, és deliciós)!!!
    Per a quan un sobre te? El de roses era excepcional!

    Un bes!

    ResponElimina
  3. Fa temps que em pica la curiositat per aquest món... però no passo del gintònic. Hauré de fer algun curs!!

    ResponElimina
  4. Gràcies pels vostres comentaris, i si, fan bona pinta, i bon gust també ;) I gintònics hi ha per ahi una explicació molt bona en www.nadaimporta.com Theresia, sí, aquell té de roses estava exquisit, em va sorprendre.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails